WHAT’S TO COME

World Cup Acro 2019

LEES MEER

 

De tweede wereldbekerwedstrijd Acro gaat door van 12 tot 14 april in Sporthal De Vrijhals in Breendonk, Puurs. In de discipline Acro zakken voor het 4e jaar op rij de beste gymnasten ter wereld af naar België. Aan de World Cups mogen enkel seniores deelnemen. De minimumleeftijd om als senior deel te nemen is 15 jaar.

APG Ambitious Pro Gymnastics

De World Cup wordt georganiseerd door Gymfed in samenwerking met Ambitious Pro Gymnastics. APG organiseert tevens in combinatie met de werelbeker een internationaal toernooi FIAC in 4 leeftijdscategorieën: 9-16 jaar, 10-18 jaar, 11-19 jaar en seniores (min. 12 jaar).

De kwalificaties van de World Cup gaan door op 12 en 13 april, de finale op 14 april. Alle teams turnen op de kwalificaties 1 balansoefening en 1 tempo-oefening. Op de finale turnen de beste 6 of 8 teams, afhankelijk van de aantallen, een combinatie-oefening. De scores die zij behaalden op de kwalificaties tellen niet mee voor het finale resultaat. Iedereen start dus met een propere lei op de finale.

De voorlopige inschrijvingen werden afgesloten op 12 december 2018 en we mochten een recordaantal inschrijvingen noteren. Het wordt dus weer genieten van van een wedstrijd met een breed deelnemersveld uit de toplanden in Acro. Pas op 13 maart is het de nominatieve inschrijving en kennen we de namen en het exacte aantal deelnemers.

In 2018 mochten we rekenen op 110 deelnemende gymnasten uit 11 verschillende landen.

De seniorenteams uit onze eigen topsportwerking tekenen alvast present voor deze wedstrijd. Na de World Cup in Maia (POR), die begin maart op de planning staat, zal dit hun tweede internationale competitie zijn bij de senioren.


Ook in 2019 kan je opnieuw de livestream volgen via de officiële website: www.worldcupacro.com.

Op vorige edities konden we rekenen op meer dan 115 000 hits, goed voor 15 000 unieke kijkers!

World Cup circuit

Niet enkel de medailles van de World Cup in Puurs staan op het spel voor de deelnemers. Op elke wereldbekerwedstrijd zijn er punten te verzamelen voor de ranking in het World Cup circuit 2019. Het team dat na afloop van de laatste wedstrijd de hoogste puntenscore heeft in zijn categorie krijgt de wereldbeker Acro overhandigd. Noémie Lammteryn & Lore Vanden Berghe en Robin Casse & Kilian Goffaux wonnen de trofee in 2018 in hun categorie.

In 2019 zullen er 3 wedstrijden doorgaan
die meetellen in het circuit

Aviga - www.aviage-store.be

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send