WHAT’S TO COME

EK Toestelturnen jongens & meisjes
Polen 2019

LEES MEER

GobelgymVan 10 tot 14 April staat in Polen de 19de editie van het Europees kampioenschap Toestelturnen op de agenda. De jongens en meisjes in de oudste leeftijdscategorie (seniores) in deze discipline strijden er in de individuele competitie om de medailles.

Bij de meisjes tekenden 124 gymnasten uit 36 landen present voor dit EK. Bij de jongens zijn dat er 183 uit 39 landen. Om te weten welke gymnasten we precies aan het werk zullen zien, is het nog even wachten tot de nominatieve registratie op 13 maart.

Check hier de definitieve registratie

Polen 2019

Op het programma van dit EK staan de individuele kwalificaties, allroundfinale en toestelfinales. Alle gymnasten doorlopen de kwalificaties waarbij ze zich kunnen selecteren voor de allroundfinale (top 24 gymnasten) en toestelfinales (top 8 gymnasten).

Glasgow 2018
Team BELGYM

In augustus 2018 zagen we onze gymnasten nog aan het werk op het Europees kampioenschap in Glasgow. Ongetwijfeld een topeditie voor onze gymnasten van het Delhaize TOP-team. Onze meisjes behaalden 4 individuele toestelfinales en een 3de plaats in het teamklassement tijdens de kwalificaties. Axelle Klinckaert (GymMax vzw) pakte brons aan grond en Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) schreef met zilver aan balk en goud aan de damesbrug opnieuw Belgische sportgeschiedenis.

Glasgow 2018 – Team BELGYM

Ook onze jongens van het Delhaize TOP-team kwamen in actie op het EK 2018. Hier waren het Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster vzw) en Noah Kuavita (Silok Deurne) die bij de seniores de toestelfinales in de wacht wisten te slepen. In het teamklassement plaatste het Delhaize TOP-team zich als 12de.

Stuttgart 2019

Naast dit EK staat in 2019 eveneens een wereldkampioenschap op de planning. Van 4 tot 13 Oktober is Stuttgart (Duitsland) the place to be. Gymnasten van over de hele wereld zetten dan alles op alles in functie van het behalen van de Olympische tickets. Houd onze website en social media in de gaten voor alle info!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send