SPOTLIGHT

INTERNATIONAL

LEES MEER

 

Ex-Amerikaanse topcoaches op zoek naar buitenlands succes

Op het WK in Doha zagen we heel wat bekende gezichten tussen de trainers, weliswaar met een andere vlag op hun trainingspak. Valeri Liukin (papa en coach van Nastia Liukin), coachte het Braziliaanse team. Liang Chow (coach van Shawn Johnson en Gabrielle Douglas), het Chinese team en Mihai Brestyan (coach van Alicia Sacramone en Alexandra Raisman), het Australische team. China won brons op het WK, Brazilië plaatste zich voor de teamfinale en werd daar 7e. Het Australische team belandde buiten de top 10 en mikt op succes op de Spelen van Tokio met Brestyan als hun gids.

Aantal turnmama’s breidt uit!

Bij turnmama’s denken we meestal aan geëngageerde mama’s die hun kinderen meermaals per week wegbrengen naar trainingen, vrijwilliger zijn op wedstrijden … Maar tijdens het WK in Doha (Qatar) eind 2018 kreeg de term een nieuwe betekenis. Waar Oksana Chusovitina (UZB, 43, mama van Alisher 1999) lange tijd de enige moeder was die nog meedeed aan internationale wedstrijden, waren dat er op dat WK maar liefst vier. Chusovitina, die volgend jaar aan haar 8ste Olympische Spelen wil deelnemen, inspireerde Aliya Mustafina (RUS, 24, mama van Alisa 2017), Marta Pihan-Kulesza (POL, 31, mama van Jagna 2017) en Göksu Üctas Sanli (TUR, 28, mama van Lina 2015). ‘Meedoen’ is trouwens een understatement. Sinds de geboorte van hun kinderen won Pihan-Kulesza goud op het Nationaal kampioenschap, Üctas Sanli zilver op vloer op de Mediterraanse Spelen en Mustafina zilver met het Russische team op het WK in Doha. En Chusovitina zelf? Zij werd op het WK 4e in de sprongfinale.

Nastia Liukin is weer single

De Olympisch allround kampioene van 2008, de Amerikaanse Nastia Liukin (29), en haar verloofde Matt Lombardi (36) zijn uit elkaar. Het koppel was 3 jaar lang verloofd en ging oorspronkelijk trouwen in juni 2017. Ze stelden hun huwelijk uit omdat ze het beiden te druk hadden met hun carrière. Nu blijkt dat het koppel sinds de zomer niet meer samen is. Liukin verklaarde dit zelf in een emotioneel podcastinterview met Andrew East, de man van Shawn Johnson (zilver op de Spelen van 2008). Liukin vertelt in de podcast hoe moeilijk ze heeft (gehad) met de breuk, maar dat ze het nu ook ziet als een nieuwe kans in haar leven. In het interview komen we ook te weten dat Liukin samenwoont met Johnson en East en dat ze voor de breuk met z’n vieren samenwoonden. Liuking zegt dat ze enorm veel steun heeft aan haar ‘roommates’.

Nikita en Daria zijn getrouwd!

Meer liefdesgeluk is er voor het Russische paar Daria Spiridonova (20) en Nikita Nagornyy (21). Zij trouwden op 18 december in de geboorteplaats van Nagornyy, Rostov-on-Don. Uiteraard werd de ceremonie bijgewoond door hun teamgenoten: Aliya Mustafina, Angelina Melnikova, Maria Kharenkova, Liliia Akhaimova, kersvers wereldkampioen Artur Dalaloyan, Nikolai Kuksenkov en Dmitrii Lankin … De bruidsmeisjes droegen allemaal een jurk in verschillende tinten paars. De zaal was prachtig aangekleed en Daria en Nikita straalden als kersvers paar. Zowel Spiridonova als Nagornyy haalden op de Spelen van 2016 zilver met het Russische team.

Foto’s : @dashkoy83

Virale video van Katelyn Ohashi

Half januari ging er opnieuw een turnvideo viraal. Op een interuniversitaire wedstrijd kreeg de Amerikaanse gymnaste van UCLA (het universitair gymnastiekteam van de University of California Los Angeles), Katelyn Ohashi, een perfecte 10 voor haar grondoefening. Sinds de video op Twitter gepost werd, werd ze al meer dan 34 miljoen keer bekeken. Op de tonen van Michael Jackson en Tina Turner danst en turnt Ohashi (21) de pannen van het dak.

Haar eerste tumblingpass is zowaar een dubbel gestrekte salto waarbij ze in de eerste salto met haar benen een split vertoont. In 2015 was Ohashi een van de beste gymnasten ter wereld. Ze was in die tijd zelfs beter dan fenomeen Simone Biles (viervoudig wereldkampioen). Een schouder- en rugblessure, en verbaal en mentaal misbruik, deden haar stoppen met turnen. Ze vond opnieuw de vreugde in haar sport aan de Universiteit. Die passie en het plezier waarmee ze turnt straalt ze uit én dat werkt inspirerend!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send