SPOTLIGHT

BELGIUM

LEES MEER

 

Medailles voor trio’s op University Cup

Op het Gymgala konden vele toeschouwers hen al aan het werk zien en ook op de provinciale voorrondes komen onze twee Belgische seniorentrio’s in actie. Hun belangrijkste competitie dit jaar is ongetwijfeld het Europees kampioenschap in Israël eind oktober.

In december wist zowel het team van Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis Waas), Lise De Meyst en Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) als het team van Charlotte van Royen, Talia De Troyer (Sportac Deinze) en Britt Vanderdonckt (Wild Gym) een medaille binnen te halen op een internationale wedstrijd in Minsk (BLR). Een prestatie die hen ongetwijfeld veel energie geeft voor het nieuwe internationale seizoen!

Belgische kampioenen Rope Skipping 2018-2019 gekend

Het competitieseizoen van onze skippers startte al eind vorig jaar. In november stond hun Belgische Individueel kampioenschap gepland. Janne Dewaele (Recrean Skippers) ging bij de vrouwen 15+ met het goud aan de haal. Bij de mannen 15+ wist Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) zijn Belgische titel te verlengen.

Naast de strijd om de medailles konden de skippers zich tijdens de competitie ook plaatsen voor het Europees kampioenschap in juli. Deze skippers haalden hun selectie binnen en trekken van 18 tot 23 juli naar Oostenrijk om er te strijden voor de Europese titel!

World Cup Cottbus

2018 was werkelijk een topjaar voor de Belgische turnwereld, met als kers op de taart de gouden medaille van Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) aan brug op het WK. Lang bleef de Truiense echter niet op haar lauweren rusten want eind november nam ze samen met teammate Axelle Klinckaert (GymMax) deel aan de World Cup in Cottbus.

Beide meisjes namen deel aan twee toestellen en stoten door naar de finale aan brug (Nina) en vloer (Axelle). Nina Derwael wist grote concurrente Yilin Fan (CHN) achter zich te houden en ging met het goud aan de haal. Axelle presteerde iets minder dan in de kwalificaties en eindigde op de 7de plaats.

Gaelle Mys in “Amaluna” van Cirque du Soleil

Wist je al dat Gaelle Mys (drievoudige deelname OS: 2008, 2012 en 2016) deel uitmaakt van de show Amaluna van Cirque du Soleil? Ze is een van de strijders (‘amazons’) die het eiland Amaluna beschermen. Ze neemt deel aan een act aan de brug met ongelijke leggers. In de show zijn verschillende leggers met elkaar verbonden zodat de artiesten kunnen vliegen van de ene naar de andere legger. Gaëlle ontmoet er enkele van haar ex-concurrenten. Onder andere Marissa King (GBR), Imogen Cairns (GBR), en Shona Morgan (AUS). Alle gymnasten die net zoals Gaëlle deelnamen aan de Spelen van 2008 in Peking, maken deel uit van de ‘Amazons of Amaluna’-act.

@gaellemys

Hoogste schavotje voor onze skippers

Eind november trok een grote delegatie skippers richting Bratislava om er deel te nemen aan de 3de ERSO Show Contest.

Vijf Belgische minidemoteams verdedigden in Slowakije de Belgische driekleur én keerden met heel wat medailles huiswaarts. De skippers van RSC Rivierenhof waren overduidelijk in vorm en mochten de gouden medaille in ontvangst nemen.

Meer lezen over deze wedstrijd? Dat kan hier.

8 Nieuwe seniores Toestelturnen stellen zich voor

Het Gobelgym Team Toestelturnen is 8 seniores rijker. Dit jaar maken 4 meisjes en 4 jongens namelijk de overstap van junior naar senior. Een belangrijke stap voor deze beloftevolle gymnasten!

In het jongenskamp zijn dat Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) en Justin Pesesse (FfG). Bij de meisjes zien we Julie Vandamme (Turnclub Varsenare), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen), Jade Vansteenkiste (Gym Izegem) en Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) de groep vervoegen. De gymnasten deden de afgelopen jaren heel wat internationale ervaring op en zijn nu volledig klaar om hun mannetje te staan tussen de seniores.

AMAZING SHOTS

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send