MESSAGE BOARD

LEES MEER

 

Gym de zomer in met Sporta

Heb jij ook al zin in die supervette zomervakantie? Binnen amper 4 maanden geniet je samen met al je vrienden al van een fantastische tijd!

En wat is er leuker dan samen met je skip- of gymmaatjes tijdens de vakantie op kamp gaan? Niets! Weg met die saaie zomer! In samenwerking met Sportakampen bieden we deze zomer opnieuw kampen aan in verschillende disciplines. Klik hier voor het volledige aanbod en wacht niet met inschrijven. Wie neem jij mee ☺ ?

Flanders International Team Challenge in Gent

Begin juni zakken de allerbeste meisjesteams Toestelturnen van Europa af naar Gent om er te strijden op de FIT-Challenge. Naar aanleiding van het wereldkampioenschap in oktober en de Olympische Spelen in 2020, is dit voor hen dé ideale voorbereiding.

De verschillende landen treden aan met een beloften-, junioren- en/of seniorenteam. Wil je jouw idolen graag aan het werk zien? Kom dan zeker op 8 en 9 juni naar de Topsporthal in Gent! Meer info over de deelnemende landen, tickets … vind je terug op de eventwebsite.

Wil je het evenement graag achter de schermen meemaken?

Help mee als vrijwilliger

Vlaamse week tegen pesten

Van 22 februari tot 1 maart 2019 gaat de Vlaamse Week tegen Pesten door! Wil je alles volgen van de Vlaamse Week tegen Pesten?

  • Kijk de komende week naar reportages over pesten op Ketnet
  • Volg alles online via de websiteinstagramyoutube en facebook van jongerenplatform WATWAT
  • Ga naar het antipestival op 1 maart

Wil je laten zien dat je tegen pesten bent? Zet dan 4 stippen op je hand, doe de ‘Move tegen Pesten’ en deel met #stipit! Of zing uit volle borst mee met het themalied Stip na stip!

Wil je meer doen dan 4 stippen tekenen tegen pesten?

Download hier dan het ‘Wat is Pesten?-kwartetspel’ en ga er mee aankloppen bij je trainer zodat het in jouw groep gespeeld kan worden. Want door samen dit spel te spelen én er over te praten, ga je samen voor een pestvrije omgeving!

Initiatorcursus Freerunning & Parkour

Goed nieuws voor de freerunners en traceurs onder ons die een trainersdiploma willen behalen, want in 2019 gaat de allereerste officiële opleiding tot Initiator Freerunning en Parkour door! De cursus bestaat uit 4 modules:

  • Module 1: Algemene theorie (identiek voor alle opleidingen initiator)
  • Module 2 en 3: Freerunning en Parkour in de praktijk
  • Module 4: Stage

De lessen van deze eerste organisatie staan gepland op 16 en 17 maart en in de eerste week van de paasvakantie. Vervolgens voeren de deelnemers hun stage uit, om dan na de zomer hun examens af te leggen. Dit betekent dat in september de allereerste diploma’s Initiator Freerunning en Parkour uitgereikt zullen worden!

Ben je minimum 16 jaar en heb je ervaring met freerunning/parkour? Dan kan je inschrijven voor deze opleiding. Surf voor alle info naar onze opleidingspagina.

World Gymnaestrada 2019 Dornbirn

Grootste niet-competitieve internationaal turnevent
Yellen de toeschouwers ‘Belgium’ door het stadion?
Mascotte Koe Dorli is ook van de partij
Naar Oostenrijk zakken we af met 14 Belgische clubs
Aantal ingeschreven Belgen staat op 459
Een vakantie om nooit te vergeten
Slapen in scholen is de populairste manier om te overnachten
Thema: Come together. Show your colours!
Rankweil is onze ‘National Village’, samen met Canada
Activiteiten waaraan onze clubs deelnemen: Groepsdemo’s, City performances, World Team …
Dornbirn is het kloppend hart van dit event
Aftellen naar 7 juli 2019

Alle info over de World Gymnaestrada kan je hier vinden.

Aftrap Dans- & Demoseizoen 2019!

De 1ste dans- en demowedstrijd hebben we net achter de rug én ook dit jaar mogen we binnen beide circuits rekenen op een groot deelnemersveld! Voor demo spreken we zelfs over een recordaantal deelnemers sinds het aanbieden van de discipline.

Deelname aan het dans- en democircuit gaat gepaard met het proberen binnenhalen van één felbegeerd ticket voor de apotheose, de Best Show Teams Finale.
Dansgroepen die binnen de categorieën A-Adults Trends en A-Adults Jazz deelnemen aan minimum twee van de vier wedstrijden komen hiervoor in aanmerking. Demogroepen die aantreden in het B1- of B2-circuit kunnen op basis van een eindranking de titel ‘Winnaar Eindbeker B1- of B2-circuit’ binnenrijven. De groepen in het het A-circuit zijn genoodzaakt om deel te nemen aan alle demowedstrijden, willen zij een plekje in de finale bemachtigen.

!!! NIEUW – Voor het eerst mogen we een G-Gymteam verwelkomen in het democircuit. Zij zullen aantreden op de Maneblusserscup (B2-niveau). Geef hen op zondag 5 mei een aanmoedigend applaus!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send