SPOTLIGHT

INTERNATIONAL

LEES MEER

 

Japanse sensatie wint YOG

Takeru Kitazono, onthoud deze naam! De Japanner won maar liefst 5 gouden medailles op de Jeugd Olympische Spelen (YOG, Youth Olympic Games) in Buenos Aires. Hij was de beste allround, op vloer, aan de ringen, herenbrug én de rekstok.

Hij won ook zilver in de teamcompetitie. Met deze indrukwekkende medaille-oogst is hij de meest gedecoreerde Artistieke gymnast van de YOG ooit! Kitazono zegt dat deze ervaring hem zal helpen in de voorbereiding op de Olympische Spelen in eigen land (Tokyo 2020) waar hij ook goud wil behalen.

Zo dochter, zo vader

Kennen jullie Ash Mills (41) en zijn dochter, Alex (9) al? Als @My_gym_dad gaan hun filmpjes viraal. De  Australische papa wilde meer tijd doorbrengen met zijn dochter, een gymnaste die meer dan 30 uur per week traint.

Hij besloot om haar passie uit te proberen. Sommige oefeningen waren zo hilarisch dat zijn partner besloot om hen te filmen. De filmpjes zijn een echte hit op instagram (@My_gym_dad). Een van zijn meest recente probeersels is een salto rugwaarts als afsprong aan de rekstok.

Sensatie Simone

Een More than Gym zonder Simone Biles (21), dat is al een eeuwigheid geleden. De Amerikaanse superster is helemaal back in business én beter dan ooit. In Doha zette ze een nieuwe sprong op haar naam: ‘the Biles’: een yurchenko half met dubbele schroef voorwaarts. Startwaarde? 6.2. Bijzonder moeilijk dus! Zeker als je weet dat de ‘Amanar’: yurchenko met 2,5 schroef ‘slechts’ 5.8 waard is.

Het gaat haar voor de wind, want ook in de liefde heeft ze het geluk gevonden. Ze is al een dik jaar gelukkig samen met gymnast Stacey Ervin (24), die ook traint bij World Champions Centre in Texas. Voor schattige foto’s van de twee moet je op haar Instagram-account zijn.

Als kers op de taart won de Amerikaanse op het afgelopen WK in Doha (QAT) een record van 4 wereldtitels.

Papa Epke!

Epke Zonderland – de flying Dutchman –  is op 13 oktober papa geworden van een zoontje Bert Eize. De Nederlander maakte het nieuws zelf bekend via Instagram met een mooie zwart-wit foto van zijn kersverse gezinnetje. Twee jaar geleden trouwde hij al met Linda Steen. Eerder dit jaar rondde hij na 12 jaar zijn studie geneeskunde af.

De nieuwbakken arts en trotse vader schitterde onlangs nog op het WK in Doha! Epke sloot het WK op de laatste finaledag af met een gouden medaille aan het rek. De trotse papa turnde een oefening met een D-score van 6,8 en behaalde zo, naast zijn Olympische medaille van 2012, zijn 3de WK-medaille aan het rek!

Met felicitaties van de Eerste minister

De Israëlische ster van de Ritmische gymnastiek, Linoy Ashram (19) zorgt nu al voor Olympische medaillehoop in haar thuisland. Op het afgelopen WK in Bulgarije deed ze met haar zilveren medaille allround beter dan haar brons van vorig jaar.

De winst was op beide WK’s voor de Russin Dina Averina. De recente successen van Linoy bleven niet onopgemerkt. De Israëlische Eerste minister, Benjamin Netanyahu, belde Ashram op om haar te feliciteren: “Je maakt ons allemaal trots. Je doet dit allemaal met een geweldige lenigheid én fantastische persoonlijkheid.”

Ashram is vooral bekend omwille van haar uitstekende techniek. De knotsen zijn haar beste tuig. Op de World Challenge Cup in Minsk brak ze in augustus het wereldrecord knotsen. Ze scoorde 20.65, waarmee ze het vorige record van de Russin Dina Averina (20.05) brak.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send