SPOTLIGHT

BELGIUM

LEES MEER

 

Nieuw Belgisch record op Loulé World Cup

Heel wat Belgische springers zakten begin oktober af naar Loulé in Portugal voor de World Cup Tumbling & Trampoline. Seniores Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen), Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Tachina Peeters (Gymplus) schopten het tot in de finale.

Joris Geens en Simon De Backer sprongen een verbluffende kwalificatie. Ze sprokkelden 91.900 punten bij elkaar en zetten hiermee een nieuw Belgisch record neer. En daar bleef het niet bij want de jongens plaatsten zich op die manier ook voor het aankomende wereldkampioenschap in Sint-Petersburg. Meer info hierover in Looking Back WK TU TRA. Bij Tachina Peeters ging het helaas mis in de finale en door een val op het einde van haar 1ste reeks eindigde ze uiteindelijk op de 8ste plaats.

World Cup Parijs

Dennis Goossens trok eind september richting Parijs voor de FIG World Cup. Naar aanleiding van het aankomende WK. Het was een ideale voorbereiding voor onze ringenspecialist. De oefening van Dennis verliep echter niet volledig zoals gepland en met een totaalscore van 14.050 viel hij net buiten de toestelfinales.

Goud en brons voor Team BELGYM op interland

Een laatste rechte lijn naar het WK, dat was de opzet van de Interland BEL-ROU-NED (meisjes) en BEL-FRA-NED (jongens) in Varsenare en Gent.

Zowel de meisjes als de jongens turnden een voortreffelijke wedstrijd. Er werden maar liefst 4 podiumplaatsen behaald. Maxime Gentges (FfG) & Noah Kuavita (Silok Deurne) scoorden individueel het beste bij de jongens. Bij de meisjes zagen we Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) schitteren op het podium. Ook in ploeg zette het Delhaize TOP-team goede prestaties neer.

Acroteams knallen op BIAC

De topsportstructuur in Gent is sinds dit seizoen twee seniorenteams rijker. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) en Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym).

Beide teams maakten eind september hun seniorendebuut op de Budapest International Acro Competition (BIAC). De meisjes schopten het tot in de finale en Charlotte, Talia en Britt kaapten zelfs de gouden medaille weg! Bo, Yana en Lise maakten een foutje in hun combined oefening en eindigden hierdoor op de 3de plaats.

Het ziet er alvast veelbelovend uit voor onze trio’s in 2019!

logo Youth Olympic Games 2018

TOP 10 voor Ward Claeys op Youth Olympic Games

Op 1 oktober trokken Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en zijn coach Bram De Schepper samen met 31 andere jonge atleten en het BOIC richting Buenos Aires (ARG) voor de Youth Olympic Games (Jeugd Olympische Spelen).

Ward turnde een goede kwalificatie waarbij hij nipt enkele toestelfinales miste, jammer! In de allroundfinale herpakte de 17-jarige gymnast zich en knalde zomaar even de top 10 binnen. Een topprestatie waar hij enorm fier op mag zijn.

Ward Claeys

“De YOG was een ongelooflijke ervaring. De tijd die we er spendeerden gaf me een beeld van wat de echte Olympische Spelen inhouden en dat motiveert me om in de toekomst nog beter te trainen. Ik ben zeer blij met mijn resultaat. Hoewel mijn kwalificatie niet altijd verliep zoals gehoopt, waardoor ik enkele toestelfinales miste, heb ik in de allroundfinale toch laten zien wat ik kan. Met een 10de plaats tot gevolg waar ik zeer trots op ben.”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send