LOOKING BACK

WK TU TRA

LEES MEER

 

Van 7 tot 10 november ging in Sint-Petersburg (RUS) het 33ste wereldkampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling door. België trok met 3 gymnasten richting Rusland om te strijden voor een plek in die felbegeerde finale.

Tumbler Tachina Peeters (Gymplus) werd op het vorige WK 6de en wilde het nu absoluut beter doen. Haar kwalificatiereeksen waren een succes. De eerste reeks leverde haar 34.600 punten op en haar tweede reeks 33.000 punten. Dit bracht haar op een totaal van 67.600 punten, wat haar als 2de geselecteerde gymnast naar de finale bracht.

Ze begon aan haar finale als voorlaatste deelnemer. Een eerste reeks met twee dubbels leverde haar 34.400 punten op. Voor haar tweede reeks kreeg ze 34.200 punten, wat haar op een totaal van 68.600 punten bracht. Net niet genoeg voor een medaille, maar wel een persoonlijk record voor de 21-jarige Tachina. Een prestatie om fier op te zijn! Het goud ging voor de 10de keer en net zoals vorig jaar naar de Chinese Fangfang Jia.

Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) en Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) namen zowel in de synchrooncompetitie als in de individuele competitie op de trampoline deel. Individueel kon geen van beiden zich kwalificeren voor de finale. Simon eindigde na 2 mooie reeksen op een 40ste plaats met 105.320 punten. Joris eindigde 55ste van de 83 deelnemende gymnasten met een score van 102.895 punten.

In de synchrooncompetitie sprongen Simon en Joris een goede eerste reeks, maar bij hun tweede reeks ging het helaas mis. Na sprong 4 belandde Simon op de mat. Hierdoor eindigden ze met een score van 60.630 punten op de 22ste plaats. Het goud ging naar Olympisch kampioen 2016 Hancharou en zijn partner Rabsau uit Wit-Rusland.

China – Gouden team

Nieuw op dit wereldkampioenschap was het Mixed Team Event. Hierin namen landen het tegen elkaar op met teams van 6 gymnasten (jongen en meisje trampoline individueel, jongen en meisje DMT, jongen en meisje Tumbling) en 2 synchroonparen (jongens en meisjes) om te bepalen wie het meest complete ‘springland’ is.

China stootte als eerste geselecteerde door naar de finale en kon het goud ook vasthouden. Portugal ging met zilver naar huis en Canada met brons. Het werd een wedstrijd met enorm veel sfeer en enthousiaste supporters, waarbij iedereen volledig opging in de competitie.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send