LOOKING BACK

WK TTj TTm

LEES MEER

 

25/10 & 27/10 – Delhaize TOP-teams op Olympische koers

Voor de gymnasten van het Delhaize TOP-team was dit WK een belangrijke stap richting de Olympische teamselectie. Het doel op dit WK? Zich als team bij de top 24 plaatsen en zich zo verzekeren van een plaats op het WK 2019 in Stuttgart. De jongens van het Delhaize TOP-team werden 19de, de meisjes 11de. Geen teamfinale (top 8) dus op dit WK, maar wel een stap dichter richting de Olympische droom!

Voor onze jongens verliepen de kwalificaties niet volledig vlekkeloos, waardoor we geen Belgische turner terugzagen in de allroundfinale of toestelfinales. Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) bracht een knappe oefening aan de ringen, maar een pas in de landing kostte hem zijn finaleplek. Hij werd 9de en was hiermee reserve voor de finale aan de ringen.

Bij de meisjes waren het Axelle Klinckaert (GymMax) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) die samen 4 finales in de wacht sleepten. Beide meisjes turnden zich in de top 24 waardoor we hen terugzagen in de allroundfinale. Nina Derwael turnde een knappe kwalificatie en verzekerde zich hiermee ook van een plaatsje in de balk- en brugfinale.

01/11 Axelle Klinckaert en Nina Derwael in allroundfinale

Favoriete voor de allroundtitel was ongetwijfeld de Amerikaanse Simone Biles. Maar ook twee Belgische meisjes zetten alles op alles om te schitteren in Doha. In de allroundfinale komt de top 24 (max. 2 gymnasten per land) opnieuw in actie op de 4 toestellen. Nina Derwael turnde een heel sterke kwalificatie, maar wist haar totaalscore te overtreffen in de allroundfinale. In een super spannende competitie viel ze net buiten het podium en eindigde ze op een 4de plaats. Axelle Klinckaert, die zich als 24ste plaatste, kon enkele plaatsen stijgen in het klassement en werd mooi 18de.

02/11 – Nina Derwael pakt WERELDTITEL in brugfinale

D-Day in Doha: dag 1 van de toestelfinales. Tijdens deze finales zien we per toestel de 8 beste gymnasten uit de kwalificaties (max. 2 per land) in actie. De scores starten vanaf nul, dus alles is opnieuw mogelijk.

Alle ogen zijn gericht op de Belgische Nina Derwael. Zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de allroundfinale turnde ze de hoogste score aan de damesbrug. Met haar oefening turnt ze de hoogste startwaarde (6,5) van alle finalisten. Het kwam er dus op neer haar oefening goed uit te voeren en te zien wat de concurrentes deden. Met een ijzersterke oefening en een totaalscore van 15.200 punten mag Nina Derwael zich voortaan WERELDKAMPIOEN DAMESBRUG 2018 noemen.

03/11 – Knap 4de in balkfinale

Veel tijd om te genieten van de wereldtitel was er niet, de volgende dag stond Nina Derwael opnieuw paraat op de wedstrijdvloer. Tijdens de kwalificaties wist Nina Derwael zich als 6de te plaatsen voor de toestelfinale aan balk. Aan dit toestel start Nina met een minder hoge startwaarde, het was dus belangrijk om haar oefening zo correct mogelijk uit te voeren. Ze turnde een mooie oefening met enkele wiebels en kon hiermee nog twee plaatsjes opschuiven in het klassement. Opnieuw een knappe 4de plaats voor Nina!

Dikke proficiat aan de volledige Belgische delegatie!

Vier wereldtitels voor Simone Biles

Huidig wereldkampioene Morgan Hurd turnde een zeer sterke allroundfinale in Doha. Helaas was niets of niemand opgewassen tegen de sensationele Simone Biles. De Olympisch kampioene van 2016 won in Doha haar 4de allround wereldtitel en doet hiermee beter dan Svetlana Khorkina (RUS). Naast de allroundtitel pakte Biles ook de gouden medaille in de teamfinale, aan grond én aan sprong! Daarbij veroverde ze ook nog eens zilver aan de damesbrug en brons aan balk.

Janssen-Fritsen is officieel partner van #teambelgium en Nina Derwael

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send