WHAT’S TO COME

WK Rope Skipping 2018

LEES MEER

 

Na het wereldkampioenschap in Zweden in 2016, trekken de skippers dit jaar opnieuw richting Azië voor het WK 2018. Place to be: Shanghai! Zeg maar in het hol van de leeuw, want de Aziatische landen zijn de voorbije jaren steeds torenhoog favoriet. Met diverse fenomenale nieuwe wereldrecords zijn ze vooral op de snelheidsproeven moeilijk te verslagen. Het WK zal doorgaan van 24 juli – 2 augustus.

Hoe ziet een WK
Rope Skipping eruit?

Op een wereldkampioenschap zijn er 3 grote onderdelen: individueel, team en demo. Op de individuele wedstrijden, ook wel “Masters” genoemd, worden 2 snelheidsproeven en 1 vrije oefening afgewerkt.

Op teamwedstrijden worden 2 snelheidsproeven en maar liefst 4 vrije oefeningen uitgevoerd. Bij de demowedstrijd (World Cup) tenslotte, wordt 1 show opgevoerd van 8 minuten met maximaal 16 skippers, waarbij alle elementen van Rope Skipping aan bod dienen te komen.

België wordt hierbij vertegenwoordigd door de Recrean Skippers uit Oudenaarde die op 13 mei het Belgisch kampioenschap Democup wonnen.

Belgische delegatie

De Belgische driekleur zal bij de vrouwen op de Masters verdedigd worden door Janne Dewaele (Recrean Skippers), Elise Audiens (Rom Skippers), Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers) en Ine Billiet (Sipiro). Bij de mannen worden dit Pieter-Jan De Backer, Jelle Van Heesbeke, Alec Meysami Fard (allen XL Rope&Dance) en Klaas Van Mechelen (RSC Rivierenhof).

Terwijl de mannen moeten opboksen tegen moordende concurrentie uit Azië, ziet het er bij de vrouwen realistischer uit om een medaille te veroveren. Zo is Elise Audiens regerend wereldkampioene en zal ze haar titel uiteraard niet zomaar uit handen geven.

Foto’s ©Christophe De Muynck

Op de teamkampioenschappen worden 5 vrouwenteams en 5 open teams afgevaardigd uit België met teams van Recrean (2), The Handles (2), Skippies (1), Rom Skippers (1), Sipiro (1), Moving (1) en XL Rope&Dance (2). De vrouwen van de Rom Skippers zijn de titelverdedigers en samen met Recrean maken ze opnieuw een mooie kans op medailles. Bij de mannen kan het alle kanten op, met Belgische teams die erg aan mekaar gewaagd zijn, maar Belgisch kampioen Recrean maakt misschien wel de grootste kans op een medaille.

De World Cup wordt naar goede gewoonte een strijd tussen Hong Kong en België voor het goud. Hong Kong is de voorbije edities steeds met de titel gaan lopen. Hopelijk kunnen onze Belgen hen dit jaar het vuur aan de schenen leggen.

Elise Audiens

Elise Audiens (ROM Skippers) kroonde zichzelf tot wereldkampioene in het Zweedse Malmö in 2016. Een titel die ze niet had zien aankomen. Ook dit jaar maakt de twintiger deel uit van de delegatie. Haar doel is dan ook simpel: haar titel verlengen.

Aviga - www.aviage-store.be

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send