WHAT’S TO COME

EK Toestelturnen jongens & meisjes 2018

LEES MEER

 

Van 2 tot 12 augustus gaan in Glasgow (GBR) de Europese kampioenschappen door. Atletiek zal doorgaan in Berlijn, terwijl 6 overige sporten worden gebundeld in Glasgow: gymnastiek, zwemmen, golf, triatlon, roeien en wielrennen. Voor het eerst in de geschiedenis worden de Europese kampioenschappen in verschillende sporten samen georganiseerd.

Competition format

Het Europees kampioenschap Toestelturnen voor juniores en seniores zal opnieuw doorgaan op dezelfde site als in 2015. Voor de meisjes gaat het EK door van 2 tot 5 augustus. De jongens zien we in actie van 9 tot 12 augustus.

Het EK volgt de procedure van de even jaren. Het wordt dus een teamwedstrijd met teamfinale bij de seniores en toestelfinales bij de juniores en seniores.
Een team bestaat uit 5 gymnasten. Bij seniores turnen 3 gymnasten per toestel, bij de juniores turnen 4 gymnasten per toestel en tellen de 3 beste scores.

EUROPEES GOUD in 2017

Het Europees kampioenschap in Cluj-Napoca (ROU) 2017 was er ééntje om nooit meer te vergeten voor een van onze gymnasten. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kroonde zichzelf namelijk tot Europees kampioene aan de Damesbrug. Een prestatie die haar carrière naar een hoger niveau tilde.

Ellie Downie (GBR) kroonde zichzelf in 2017 tot Europees Kampioene Allround. Een historisch moment voor Groot-Brittannië want nooit eerder won een Britse de allround titel op het EK. Jammer genoeg onderging Ellie op 31 juli 2017 een operatie aan haar enkel waardoor ze niet kon deelnemen aan het wereldkampioenschap in Montréal (CAN) datzelfde jaar. Benieuwd of we deze topper op het aanstaande EK wél opnieuw aan het werk zullen zien!

Over enkele maanden vliegen de juniores en seniores Toestelturnen dus naar Glasgow (GBR) voor het Europees kampioenschap. Wie deel zal uitmaken van Team BELGYM wordt nog bepaald. Op het Belgisch kampioenschap, eind mei, vond alvast een test plaats. Maar ook op het Nederlands kampioenschap en op de Interland in NED komen de gymnasten nog in actie. Pas in juli zal de voltallige Belgische delegatie dus bekend worden gemaakt.

Wie is jouw favoriet?

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send