SPOTLIGHT

BELGIUM

LEES MEER

 

Vanina Van Puyvelde & Aya Courouble
naar WK Ritmiek

Van 10-16 september gaat in Sofia (BUL) het 36ste wereldkampioenschap Ritmiek door. Op dit WK worden tevens de eerste tickets voor de Olymische Spelen 2020 in Tokio uitgedeeld.

Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica Gent) en Aya Courouble (Happy Gym) wisten hun WK-norm ondertussen te turnen. Beide gymnasten kijken heel erg uit naar de competitie in September. In de tussentijd zullen de meisjes nog aan verschillende nationale en internationale wedstrijden deelnemen om zich optimaal voor te bereiden. Sanna Delbeke (FfG) is nog in de running om eventueel een selectie in de wacht te slepen, zodat België ook in de teamcompetitie kan aantreden.

Belgische gymnasten knallen in Belgium’s Got Talent

Belgium’s Got Talent heeft elk jaar enkele turn-/dans-/en skipacts te gast van sporters die aangesloten zijn bij Gymfed. Dit jaar was niet anders. Mathias Goethals, Interius Fortitudo, Aya Courouble, Flight Mode, Tascha & Ian, Gilles Thiry, … waren te zien op het scherm. Enkelen onder hen schopten het zelfs tot in de live- en studioshows, die op vrijdag 13 april van start gingen. De jongens van Interius Fortitudo namen uiteindelijk, samen met 4 andere Gymnastiek-acts deel aan de finale. Hoe die afliep ontdek je in ‘My week’.

VIDEOFRAGMENT

BK 2018

Dit zijn de Belgische kampioenen 2018!

 

Acro
GP: Maxime Vantournhout & Silke Macharis (APG – Acro II Gym)
MG: Janne Somers, Sanne Simons & Charlotte Westhof-Jacobs (APG-TK Werchter)

Dubbele Minitrampoline
Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout)
Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen)

Ritmiek
Aya Courouble (Happy Gym)

Rope Skipping
Minicup: RSC Rivierenhof
Democup: Recrean Skippers Oudenaarde

Tumbling
Tachina Peeters (Gymplus)
Dylan Geybels (Klimop RT Merksem)

Trampoline
Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen)
Raissa Swerts (Sterk en Lenig Drongen)

Trampoline Syncrhoon
Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) & Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren Leie)
Hanna De Smet & Femke Van Heuverswyn (Lenig- en Vlug Beveren Leie).

Toestelturnen meisjes
Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt)

Toestelturnen jongens
Noah Kuavita (Silok Deurne)

Vandaag over een jaar met Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe

Op donderdag 5 april waren topsporters Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) te gast in het programma ‘Vandaag over een jaar’ op Één. Hun doel was het behalen van een medaille op de World Games in Wroclaw (POL) in de zomer van 2017. Trouwe acrofans wisten natuurlijk al dat onze toppers daar de zilveren medaille in ontvangst mochten nemen, maar voor kijkend Vlaanderen was het een mooi moment om hen met die zilveren medaille te zien binnenwandelen in de studio van Cath Luyten. Ook voor Noémie en Lore, die door een voetblesssure van Noémie jammer genoeg niet konden deelnemen aan het WK afgelopen paasvakantie, leverden de beelden mooie momenten op!

(start vanaf 26 min)

Golden girls Nina Derwael & Axelle Klinckaert in Doha

Na de Team Challenge in Stuttgart (GER), waar de meisjes van Team BELGYM de gouden medaille wegkaapten, was het van 21-24 maart tijd voor de World Cup in Doha (QAT) voor onze seniores meisjes en jongens Toestelturnen. De gymnasten verzamelden een record van maar liefst 7 toestelfinales op de World Cup!

Als kers op de taart kaapte onze Europese kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) maar liefst 2 medailles weg! De gouden medaille aan de Damesbrug en brons aan balk. Ook terug-van-weggeweest Axelle Klinckaert (GymMax) wist een plek op het hoogste schavotje te veroveren. Goud voor Axelle aan grond! 2018 werd alvast ingezet met een knal door onze gymnasten!

Mayté Van Kampen en Anastassia Edel naar EK Ritmiek

Van 1 tot 3 juni gaat in Guadalajara (ESP) het 34ste Europees Kampioenschap Ritmiek door voor seniores en juniores. Bij de juniores zal België vertegenwoordigd worden door Mayté Van Kampen en Anastassia Edel (Forza Ritmica Gent).

Op het EK turnen alle deelnemende landen 8 oefeningen (2 x hoepel, 2 x bal, 2 x knotsen en 2 x lint) en dit met 2, 3 of 4 gymnasten. Mayté en Anastassia zullen dus elk 4 oefeningen brengen op vrijdag 1 juni (hoepel en bal) en zaterdag 2 juni (lint en knotsen). Op zondag 3 juni staan de tuigfinales op de planning. We’ll keep you posted.

Ethias - www.ethias.be/sport

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send