MESSAGE BOARD

LEES MEER

 

Multi Skillz for Gym

Multi SkillZ for Gym

Ben je actief als trainer of hulptrainer en steeds op zoek naar leuke en vernieuwende oefeningen voor in je turnlessen? Want je wilt toch een uitdagende les aanbieden, die je gymnasten zot maakt van turnen, of niet?!
Dan kan je bij aanvang van komend seizoen een opleiding Multi SkillZ for Gym volgen!

Tijdens de sessies maak je zelf in de praktijk kennis met de oefen- en spelvormen van Multi SkillZ for Gym en leer je hoe je de oefenstof kunt inplannen in je turnlessen. Na afloop van de opleiding krijg je 2 jaar gratis toegang tot het Multi SkillZ for Gym-webplatform met allerlei video’s van de oefenstof én handige tips om een leuke les te creëren.

Heb je in augustus 2016 de opleiding al gevolgd? Dan vervalt je toegang tot het webplatform bijna … Geef snel aan je clubsecretaris aan dat je nog steeds de video’s wenst te bekijken, zodat hij een verlenging van jouw toegang kan aanvragen via het officiële formulier.

Dit zijn de winnaars van de Best Show Teams Finale 2018

De grote finale en afsluiter van het dans- én democircuit vond plaats op zaterdag 26 mei. De vier hoogst gerangschikte teams van het A-circuit en de groep die de wild card ontving, namen het in de demofinale tegen elkaar op. De winnaar in elke categorie ontving op het einde van de dag de titel ‘Best Demo Team 2018’.

Voor dans werd de opsplitsing gemaakt tussen het genre ‘Trends’ en ‘Jazz’. De drie beste A-Adults teams van het afgelopen seizoen stonden tegenover elkaar. Het stond garant voor een pittige strijd, een sfeervolle show en een ontzettend enthousiast publiek!

De finale werd dit jaar voor het eerst geopend door de winnaar van het Demo B1-circuit, ‘TC Pegasus Drongen – Rap & Vrank Evergem’. De kers op de taart voor hun fantastische parcours dit seizoen. Na de pauze kregen de toeschouwers een optreden van het G-Gymteam van Vaste Vuist Lauwe.

Aan het einde van het tweede deel sloten de Skippies uit Bierbeek de show af met een spectaculaire Rope Skipping Demo-act. Spektakel for sure!

Turnclub Athena won in een spannende wedstrijd met Architect of the Mind in de categorie Demo. In de categorie ‘Trends’ verlengt Rrap & Vrank Evergem hun titel met Strike Back. Als laatste mocht Kon. Turnkring Sparta Kontich de trofee in handen nemen in de categorie Jazz.

No summer without a festival

Deze zomer gaat in Luik het festival Eurogym door. Gymnasten van de Vlaams clubs Gymclub Tienen & Kon. Diestse Turnkring nemen er van 15-19 juli 2018 deel aan de vele optredens en workshops! Naast de typische gymnastiekworkshops komen er ook heel wat andere sporten aan bod: basketbal, badminton, Afrikaanse dans, boksen, klimmen … Dat onze twee clubs de tijd en zomer van hun leven zullen hebben, staat vast!

 

Ook in 2019 staat er een groot festival op de planning. Van 7-13 juli gaat in Dornbirn voor de tweede maal de Gymnaestrada door. Momenteel hebben er 362 leden uit 11 clubs aangesloten bij Gymfed hun interesse getoond. Samen met FfG stuurt België voorlopig 20 clubs (goed voor 627 deelnemers). Onder de slogan “Come together, show your colours” hoopt de organisatie er een onvergetelijke editie van te maken. Een unieke gymnastiekervaring die je eens in je leven meegemaakt moet hebben.

Rope Skipping kamp
Summer 2018

Nog geen plannen voor de zomer, maar geen zin om thuis te blijven? Dan hebben we het ideale excuus voor je! Schrijf je in voor het Rope Skipping kamp en beleef samen met je vrienden en vriendinnen een week vol skipplezier!

Het sportkamp is een internaatskamp. Gedurende de week kan je proeven van alle verschillende vormen van Rope Skipping. Ben je tussen tussen 10 en 16 jaar oud (°2002-2008), heb je het basisbrevet 1 & basisbrevet 2 op zak én ben je vrij tussen 16-20 juli? Perfect!

Dagelijks krijg je Skiples van 09.30-12.00 uur en van 14.30-17.00 uur onder leiding van gekwalificeerde lesgevers. ‘s Avonds wordt er een leuke avondactiviteit voorzien.

MEER INFO

Op sportakamp in de zomervakantie

Trampolinefanaat is jouw middle name?
Schrijf je dan als de bliksem in voor deze stage boordevol gympret! Van 5-10 augustus beleef je de zotste avonturen in Tongerlo!

INSCHRIJVEN

Meer een freerunner in hart en nieren?
Alles wat je maar tegenkomt op je weg, wordt volgens de kunsten van freerunning gepasseerd? Schrijf je dan in voor het Freerunning kamp van 15-20 juli! Op je eigen niveau en binnen je eigen grenzen leg je een parcours vol hindernissen af.

INSCHRIJVEN

Save the date  zomer 2018

Move!

WANNEER
15 september
WAAR
HAL 5 – LEUVEN

FOR FREE!

Kaderdag Dans

WANNEER
7 oktober
WAAR
Lago Rozenbroeken Gent

Inschrijven vanaf: 2 september

Kaderweekend

WANNEER
20 & 21 oktober
WAAR
Topsporthal (en omstreken) Gent

Inschrijven vanaf: 9 september

Gymgala

WANNEER
15 & 16 december
WAAR
Lotto Arena Antwerpen

Tickets: September 2018

Wedstrijdkalender 2018-2019

DOWNLOAD

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send