LOOKING BACK

WK Acro

LEES MEER

 

In de paasvakantie was het zover, van 4 tot 15 April was de Antwerpse Lotto Arena de gymnastiektempel voor alle fans van Acrobatische gymnastiek! Jong en oud zakte af naar Antwerpen voor het spektakel van het jaar, de World Age Group Competitions en het Wereldkampioenschap Acrobatische gymnastiek.

WAGC 2018

8 finales voor België

Tijdens de WAGC, World Age Group Competitions, komen gymnasten in 3 verschillende leeftijdscategorieën in actie: 11-16 jaar, 12-18 jaar en 13-19 jaar. Elk land mag per leeftijdscategorie en per formatie 2 teams afvaardigen. Per land kan 1 team zich selecteren voor de finale. Voor België kwamen in totaal 34 gymnasten in actie. 8 teams wisten een plekje in de finale te veroveren!

Bekijk hier alle foto’s

Blikvangers bij de Belgische delegatie waren meisjes paar Noor Careelmont & Laura Fransen (Sportac Deinze) in de categorie 11-16 jaar. Tijdens hun finale wisten zij voor België de eerste medaille binnen te halen. Met een sterke tempo-oefening gingen ze met het zilver aan de haal.

Ook in de categorie 13-19 jaar wist België een medaille te veroveren. Meisjes drie Bo Hollebosh, Lise De Meyst & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics – Sportiva Sint-Gillis-Waas) diende enkel de formatie uit Portugal te laten voorgaan en nam verdiend het zilver in beslag.

Bekijk hier alle foto’s

WK 2018

BRONS voor België

Na de WAGC was het tijd voor de seniorencompetitie op het Wereldkampioenschap, hier kwamen 4 Belgische teams in actie. Alle teams wisten zich te selecteren voor de finale en Marte Snoeck & Bram Röttger behaalden bovendien de bronzen medaille in hun categorie!

Pech voor Kilian Goffaux & Robin Casse

Heren paar Kilian Goffaux & Robin Casse (Sportac Deinze – VGL Niel) trok met hoge verwachtingen richting dit WK. Na een foutje in de balansoefening wisten ze zich sterk te herpakken met hun tempo- en combined-oefening. Helaas kwamen ze ten val in de finale en eindigden de jongens op een 8ste plaats.

Mooie prestatie van Lena De Moor, Anna Hyde & Eva Hyde

Naast de 3 topsportteams die ons land vertegenwoordigden op dit event, vaardigde België eveneens een clubteam af. Meisjes drie Lena De Moor, Anna Hyde en Eva Hyde (Turnclub Athena – Sterk & Lenig Drongen) wist in deze internationale competitie hun mannetje te staan. De meisjes kwalificeerde zich als 3de voor de finale en verzekerden België hiermee van een selectieplaats voor de European Games in 2019. De meisjes genoten zienderogen van hun finale waar ze knap 6de werden.

5de plaats voor Heren vier Noam Patel, Hannes Garre, Bram Geusens & Jonas Anthoon

Voor het heren vier Noam Patel, Hannes Garre, Bram Geusens & Jonas Anthoon (STB Gymnastics Berchem – TK Werchter – Sportac Deinze – Sportiva Sint-Gillis Waas) was dit WK na het EK (oktober 2017) hun tweede grote internationale competitie samen. De jongens weten door te stoten tot in de finale en brengen hier een opzwepende combined-oefening op de muziek van Michael Jackson. In een ijzersterke competitie werden de jongens knap 5de!

BRONS voor Marte Snoeck en Bram Röttger

Gemengd paar Marte Snoeck & Bram Röttger (Sportac Deinze – Volharding Boom) zorgde voor de kers op de taart van dit fantastische event. Met een adembenemende oefening kregen ze tijdens de finale de zaal helemaal stil. De ontlading en het enthousiasme was dan ook ontzettend groot wanneer de score voor dit team verscheen, brons voor Marte en Bram!

Herbekijk hier hun finale oefening.

Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe missen WK

Publieksliefhebbers Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) moesten omwille van een voetblessure van Noémie verstek geven voor deze grote competitie. Dit WK vormde voor de meisjes eveneens hun laatste wedstrijd samen. Lees hier meer over hun parcours!

RUSSIA ON FIRE

Ook tijdens dit WK was Rusland niet te kloppen. In maar liefst 4 van de 5 categorieën gingen de Russen naar huis met het goud. Enkel Israël wist hen te kloppen in de categorie Heren vier.

In de categorie Gemengd paar was het Marina Chernova die geschiedenis schrijft. Ze is de eerste gymnaste die in de 44-jarige WK-geschiedenis in de discipline Acrobatische gymnastiek 3 gouden medailles behaalt. Haar huidige partner, Georgii Pataraia, omschrijft haar metde volgende woorden: “She is the best, she has got the best results for many years, maybe she is the best ever, in modern times. I think so.”

FACTS

  • 702 deelnemende WAGC-gymnasten
  • 180 deelnemende WK-gymnasten
  • Meer dan 10 000 maaltijden
  • Meer dan 3 000 liter water
  • Meer dan 8 500 bedden
  • Meer dan 12 500 km aan shuttleritten
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send