LOOKING BACK

EK TRA-DMT-TU

LEES MEER

 

6 Belgische finales

De 17-koppige Belgische delegatie Trampoline, DMT en Tumbling wist 6 finaleplaatsen in de wacht te slepen. Tachina Peeters (Gymplus) was het dichtst bij de medailles met een 4de plaats op amper 0.1 punt van brons. Maar ook Anna Buyens (Gympuls), Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen), Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en het synchroonpaar Günay Kusdemir/Darwin Billiet (Rust Roest Brugge/Lenig & Vlug Beveren-Leie) gaven het beste van zichzelf in de individuele finale in hun categorie en discipline. Zij werden respectievelijk 6de, 6de, 7de en 7de. Daarnaast wist ons juniores meisjes Tumbling-team een finaleticket te veroveren voor de teamcompetitie. Zij werden 5de.

Juniores meisjes Tumbling-team

Tachina in actie op het EK

Belgische delegatie Trampoline, DMT en Tumbling

Malkin houdt het goud in Baku

Publiekslieveling en thuisspringer Michael Malkin zette de kers op de taart tijdens de laatste finaledag op het EK in Baku (AZE). Michael sprong in de finale tijdens zijn eerste reeks de hoogste moeilijkheid van het toernooi en wist stand te houden tegen de concurrentie uit Denemarken, Rusland en Groot-Brittannië. Zo veroverde hij historisch Tumbling-goud voor Azerbeidzjan.

Rusland behoudt (nipt) de leiding

Er waren maar liefst 84 medailles te verdelen over 4 disciplines, 2 leeftijdscategorieën, 2 geslachten en in individuele en teamcompetities. 22 daarvan, waarvan 9 gouden, gingen naar Rusland. Ook Wit-Rusland behaalde 9 keer goud en dit enkel in de discipline Trampoline. Groot-Brittanië staat op de 3de plaats met 7 gouden plakken. In totaal waren er 13 landen die eremetaal mee naar huis mochten nemen.

De aanhouder wint

Diogo Ganchinho (POR) wint de Europese titel in de Olympische discipline Trampoline en krijgt er van ons een medaille bij als volhouder. De 31-jarige trampolinespringer draait al meer dan 10 jaar mee op het hoogste niveau, maar viel nog nooit echt in de grote prijzen. Deze Europese gouden medaille is dan ook welverdiend. Na een 23ste plaats in de voorrondes, wist hij zich nipt te plaatsen voor de halve finale (met de 24 beste deelnemers). In die halve finale behaalde hij de 4de plaats en schoof zo door naar de finale met de 8 beste springers. Daar hield hij het hoofd koel en met een superprestatie mocht hij het goud in ontvangst nemen, terwijl andere favorieten zoals Dmitri Ushakov (RUS), Uladislau Hancharau (BLR) het eerder lieten afweten.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send