WHAT’S TO COME

WK & WAGC
ACRO 2018

LEES MEER

 

WK & WAGC ACRO 2018,
Let’s team up!

In de lente van 2018 is Antwerpen gaststad voor het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek. Dit topevent gaat door in de Antwerpse Lotto Arena van 13 tot 15 april. Een week voor deze competitie, van 4 tot 10 april, staan de World Age Group Competitions op het programma.

Wereldtop in
eigen land

Dat België scoort binnen de discipline Acro is geen nieuwtje. Tijdens het afgelopen Europees kampioenschap gingen we met maar liefst 9 medailles naar huis. In Antwerpen mogen we naast onze Belgische delegatie ook toplanden zoals Rusland, Groot-Brittannië en Israël verwelkomen. Ook de gymnasten in de jongerencategorieën zullen aantreden in de Lotto Arena. Benieuwd welke gymnasten ons land zullen vertegenwoordigen? Houd onze website   en social media-kanalen dan in de gaten!

Bekijk het volledige album op Flickr 

!

Kom met je club
naar dit topevent

Eén ding is zeker, dit event mag je absoluut niet missen! Speciaal voor onze Gymfed-clubs werd een voordeeltarief voor groepen gelanceerd. Kom je met 20 personen of meer naar de WAGC of het WK? Dan kan je genieten van het voordeeltarief. Als Acroclub maak je bovendien kans op het winnen van een backstage rondleiding als je je tickets bestelt via de hiervoor voorziene ticketpagina  met je clubcode.

Bestel nu je tickets 

Acro?

Acro is een gymnastiekdiscipline die uitgevoerd wordt in teamverband. De gymnasten werken synchroon en zijn allemaal medeverantwoordelijk voor hun partner of partners. Er wordt geturnd op een verende gymnastiekvloer waarbij de gymnasten dienen te beschikken over kracht, flexibiliteit, evenwicht en acrobatische skills. Een oefening wordt uitgevoerd op muziek waarbij het artistieke gegeven ook een belangrijk element is. Competities bestaan uit kwalificaties en finales in de volgende categorieën:

Meisjes paar
Heren paar
Gemengd paar
Meisjes drie
Heren vier

Beleef het event
achter de schermen

Ben jij een echte gymfan? Wil je graag meedraaien in de organisatie van dit event en ben je meerdere dagen beschikbaar tussen 1 en 16 april? Neem onze slogan ‘Let’s Team Up!’ dan letterlijk en word vrijwilliger op dit topevent! We zijn nog specifiek op zoek naar helpende handen voor de volgende commissies:

TRANSPORT: periode: 2-16 april
PERS en MEDIA: redactieteam, videoteam, social media … Periode: 3-15 april
CATERING: periode: 2-6 april
MARKETING: competitiedagen: 4-5 april, 8-10 april en 13-15 april

Meer info vind je hier!

Let’s team up,
let’s dance!

Geen WK zonder een WK-Dans! Kom jij supporteren tijdens de WAGC en of het WK? Zorg er dan zeker voor dat je onze WK-Dans volledig onder de knie hebt! Heb je de WK-dans al aangeleerd in je club? Top! Post het dan zeker op social media met #acrobatics2018!

Scoor de WK-merchandising

In het kader van dit topevent werd een WK-Merchandiselijn ontwikkeld. Van een toffe sleutelhanger tot een hippe toilettas, je vindt alles in de event-shop gedurende de WAGC en het WK! Wil jij als eerste schitteren in de event T-shirts? Goed nieuws, want die kan je ook al kopen op de provinciale voorrondes  Acro of op het Gymfed-secretariaat!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send