WHAT’S TO COME

EK
TRA-DMT-TU 2018

LEES MEER

 

Terwijl de wereldtop Acro in Antwerpen het beste van zichzelf geeft, trekken de trampoline en tumbling gymnasten naar Azerbeidzjan tijdens de tweede week van de paasvakantie.

Op het Europees kampioenschap proberen zij naar de finaleplaatsen en medailles te springen. De selectieprocedure is nog volop aan de gang, maar wij zetten alvast drie seniores in de schijnwerpers die de gevraagde selectienorm al hebben gesprongen tijdens het laatste wereldkampioenschap in Sofia (BUL). Hoe bereiden zij zich voor op het EK?

Loïc Lenoir (WIK Oostende – Trampoline) studeert industriële wetenschappen en vertrok meteen na zijn examens naar Nieuw-Zeeland. Jullie konden in een eerdere Gymtalk al lezen dat hij daar drie jaar geleden een half jaar woonde en nog altijd goed bevriend is met Dylan Smith. Nu zal hij er zes weken verblijven en wil hij deze periode gebruiken om zwaar te trainen na de relatieve rust tijdens de examens.

Zo wil hij in ideale omstandigheden het EK voorbereiden. Hij kan daar volledig leven als topsporter met twee trainingen per dag en voldoende tijd om te rusten. Bij zijn terugkomst staat de deelname aan de Dutch Open (NED) op de planning, wat een belangrijke test zal zijn om te zien waar hij staat en aan welke details er nog gewerkt moet worden.

Op het laatste EK (19de) en WK (38ste) behaalde hij telkens het beste Belgische resultaat, nu wil hij opnieuw beter doen!

Op de Dubbele Minitrampoline zien we kersvers senior Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen). Wannes zit nog in het middelbaar en combineert zijn trainingen met school, wat niet altijd even makkelijk is. Op het WK in 2017 stond er een team, maar dit zal op het EK niet het geval zijn en dus gaat Wannes voor een individueel finaleticket. Daarvoor moet hij bij de beste 8 springers zijn en dus zijn moeilijkheid opdrijven.

Sinds het WK is hij daarom aan het werken aan nieuwe doorgangen. Hij kan deze op de provinciale voorrondes uittesten, maar internationaal zijn er in deze periode geen wedstrijden meer. Het wordt dus keihard werken en op het EK zien waar de concurrentie staat.

Ze wervelde afgelopen jaar over de tumblingbaan en wil dat dit jaar opnieuw en nog beter doen. Tachina Peeters (Gymplus) gaat er helemaal voor en werkt hieraan op verschillende vlakken: fysieke voorbereiding optimaliseren via Move to Cure, een voedingsdeskundige aan haar zijde, spierherstel na training en natuurlijk ook nieuwe en moeilijkere reeksen.

Zowel in haar saltoreeks als haar schroefreeks wil ze een grote stap vooruit zetten door een extra dubbele salto toe te voegen. Dit zal nodig zijn om mee te dingen naar een medaille … De trainingen lopen erg goed, maar ze kijkt ernaar uit om de nieuwe reeksen in een wedstrijdsituatie te proberen tijdens de provinciale voorrondes. Die extra wedstrijdstress heeft ze nodig om op haar best te presteren.

Wie kon of kan zich nog selecteren? Houd onze website en sociale media in de gaten, daar houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Tegen half maart zal de definitieve samenstelling van het EK-team gekend zijn.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send