SPOTLIGHT

INTERNATIONAL

LEES MEER

 

Larry Nassar, de voormalige osteopaat van het nationale damesteam, staat terecht voor seksueel misbruik van meer dan 125 vrouwen onder het mom van een ‘behandeling’. Onder andere topgymnasten McKayla Maroney, Aly Raisman, Maggie Nichols, Jordyn Wieber, Gabby Douglas én Simone Biles dienden al klacht tegen hem in. Hij zou hen bijvoorbeeld misbruikt hebben tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Hij werd in 2017 al veroordeeld tot 60 jaar cel voor het bezit van kinderporno. Hij pleitte in november van dat jaar ook al schuldig aan 7 verkrachtingen van meisjes in Michigan, waar hij werkte aan de Michigan State University. Tijdens zijn proces spraken onder andere Jordyn Wieber en Aly Raisman hem rechtstreeks aan met krachtige statements.

De meisjes veroordelen ook USA gymnastics en het Amerikaans Olympisch Comité voor nalatigheid. Verschillende bekende sponsors, zoals Kellog’s, zegden hun samenwerking met USA gymnastics al op. Nassar werd op 24 januari door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar wegens seksueel misbruik op grote schaal.

Wereldkampioen Morgan Hurd is haar blokjes kwijt!

Net zoals veel tienermeisjes is ook de 16-jarige wereldkampioene, Morgan Hurd, bijzonder blij wanneer haar blokjes eindelijk verwijderd worden. Op Twitter pronkt ze met haar stralende gebit. In de trainingszaal is ze bovendien ook hard aan het werken. Op haar Instagram account toont ze een indrukwekkende full-in back out gehoekt van de balk, een bijzonder moeilijk element! @morgihurd

Hoe doen gymnasten hun broek aan?

Op Instagram postte de 22-jarige Britse gymnast Nile Wilson een filmpje waarin hij zijn short aandeed door te landen in zijn broek na een salto voorwaarts, schroef rugwaarts, én dubbel gehurkte salto rugwaarts. Zijn ‘double back short challenge’ werd opgepikt door onder andere de Rus Nikita Nagornyy.

Hij deed zelfs nog beter dan Wilson. Hij voerde een drievoudige voorwaartse salto met halve draai uit vooraleer hij in zijn short ‘landde’. Iets om thuis te proberen? De gymnasten zijn niet van de minste: Op de Spelen in 2016 in Rio haalde Wilson brons aan het rek. In 2017 werd hij 6e in de AA-finale op het WK in Montréal. Nagornyy behaalde zilver met het Russische team op de Spelen in 2016.

Straffe dame: Ana Rente combineert trampoline met haar job als arts

De Portugese Ana Rente (bijna 30) vertelt op olympicchannel.com over haar aartsmoeilijke combinatie. Ze combineert een job als arts met trainingen op het hoogste niveau. In 2015 won ze op de Europese Spelen brons in het synchroonspringen, samen met Beatriz Martins.

Ze nam al deel aan de Spelen in 2008, 2012 én 2016. Ze werd respectievelijk 16e, 11e en 11e. Hoewel ze in 2012 had gehoopt de finale te halen (top 8) zullen de Spelen van 2012 voor haar wel altijd speciaal blijven: Haar vriend en artistiek gymnast, Gustavo Simões, vroeg haar ten huwelijk na de wedstrijd. Ze bekijkt nu dag per dag wat de toekomst haar nog brengt.

Komova is back !

2018 belooft een grand cru jaar te worden met comebacks van Aliya Mustafina en Simone Biles. Eind 2017 toonde een andere gymnaste van wereldklasse al hoever ze staat met haar comeback. De Russische Komova, een van de sterren van de Spelen van Londen 2012 (zilver AA en met team), nam bijna 2 jaar na haar laatste competitie deel aan de Voronin Cup in Rusland.

De 23-jarige won zilver met een score van 51.800 (mét een val aan balk en oefeningen met nog vrij lage moeilijkheidsgraad). Geen slechte score voor een eerste test! Haar landgenote Angelina Melnikova (zilver met het Russische team op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016) won de competitie.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send