SPOTLIGHT

BELGIUM

LEES MEER

 

Casse broers verkozen

tot ereburgers

Jullie kennen ongetwijfeld Robin Casse (VGL Niel), topsporter Acro en partner van Kilian Goffaux (Sportac Deinze) die onlangs Europees kampioen werd. Maar kennen jullie ook zijn drie andere broers? Vincent Casse (23), ex-topsporter werd met partner Arne Van Gelder Vice-wereldkampioen in China. Mathias Casse (20) is dé Belgische toekomst als judoka. Hij kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen bij de juniores. Ook de vierde broer, Jeroen (19), is actief op judovlak.

De broers werden in januari in Hemiksem gekroond tot ereburgers. De jongens zijn nog jong maar kunnen nu al een palmares voorleggen om u tegen te zeggen! Dikke proficiat jongens!

Foto – Bart Roggeman

Kampioen kondigt

‘De kampioenen’ aan

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) behaalde in 2017 fantastische resultaten op het EK en WK Toestelturnen! Meer en meer zien we deze topper dan ook verschijnen in de media. Zo loopt sinds januari het tv programma Competitiebeesten op Ketnet waar Nina één van de hoofdrolspeelsters is. Ook in 2018 zien we deze Belgische topgymnaste opduiken op tv. Op Eén speelt al jaren de komische voetbalreeks FC De Kampioenen. Nina is grote fan en vertelt dit voor duizenden medefans op tv. Kijken jullie mee? Het clipje zal te zien zijn tussen 18 en 21 april!

Rekspecialist Noah Kuavita
is on fire

De nog maar 18-jarige Noah Kuavita (Silok Deurne) draait vlotjes mee met de jongens in de topsportschool. Hij debuteerde vorig jaar pas als senior op het internationale toneel maar weet perfect zijn man(netje) te staan. De enthousiaste gymnast vind zijn draai, letterlijk, het best aan het rek en de herenbrug. Op het jaarlijkse Gymgala in december 2017 toonde hij zijn kunnen aan een uitverkochte Lotto Arena. Hij bracht er een oefening met maar liefst 4 (!) vluchtelementen. Geniet nog even mee!

Wereldkampioenschap
Fusion in Tokyo

‘Ropes Got Rhythm’, een team van Rope Skipping club Planet Jump Rope, zal de Belgische eer verdedigen op de Double Dutch Contest World in Japan, zeg maar het officieuze WK voor Fusion teams.

Tina Mees, Remy Van Beneden, Kjenta Boret, Loïc Mahy en Leen Dejaeghere zullen op 11 maart trachten de topfavorieten uit Japan het vuur aan de schenen te leggen. We wensen hen veel succes!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send