Q&A

Coach
Marjorie Heuls

LEES MEER

 

Marjorie Heuls, geboren en getogen in Frankrijk, werkt al enkele jaren voor de Vlaamse Gymnastiekfederatie als coach van het seniores meisjes team Toestelturnen. Met haar man en headcoach Yves Kieffer & trainer Mathieu Zimmerman aan haar zij, leverden ze, onder andere op de Olymische Spelen van 2016 en met Europees kampioene Damesbrug Nina Derwael (TK Sta paraat Hasselt) in 2017, al enkel topresultaten af.

Marjorie, hoe ben je in de sport Gymnastiek terecht gekomen?
Ik ben begonnen met gymnastiek en meer speficifiek Toestelturnen toen ik 7 jaar oud was. Ik was vrij groot (lacht). Mijn mama was ook trainer, al was het bij haar voor haar plezier en niet als job. Maar het was dus een logische stap.

Ben je naast gymnastiek nog geïnteresseerd in andere sporten? Aan welke sporten doe je eventueel zelf?
Ik ben zeker geïnteresseerd, maar zelf heb ik niet onmiddellijk de behoefte om te gaan sporten. In de vakantie ga ik wel eens tennissen, maar niet frequent.

Is het moeilijk om samen met je man training te geven? Hebben jullie soms een meningsverschil over bepaalde dingen?
Net zoals collega’s onder elkaar hebben ook wij woordenwisselingen en meningsverschillen. Dat is normaal. Natuurlijk kennen we elkaar ondertussen al heel lang en hebben we ook vertrouwen in wat de ander doet, dat helpt wel.

Praten jullie thuis nog verder over de training?
Ja, dat gebeurt wel. Het maakt dan ook een heel groot deel van ons leven uit. Gelukkig zijn de kinderen er om ons dan op andere gedachten te brengen.

Wat is je levensmotto? 
Geef jezelf voor 100% en je zal je doel bereiken!

Op welk resultaat in je carriere als coach ben je het meest trots?
Oh, dat is moeilijk om te kiezen. Maar als ik er dan toch eentje moet opnoemen, dan ga ik voor het resultaat dat we op de Spelen in 2016 hebben neergezet met het team!

Geef jezelf voor 100% en je zal je doel bereiken!

 

-Marjorie Heuls

Wat zou je graag verwezenlijken in 2018 met de gymnasten?
De eerste grote competitie is het Europees Kampioenschap. Daar willen we graag goede resulaten behalen met het Team. Verschillende seniores zullen ook vanaf september 2018 naar de hogeschool gaan. Dat zal voor hen een grote verandering zijn en daar zullen we dan ook ook goed moeten op inspelen!
Het Europees kampioenschap Toestelturnen vindt plaats van 2-5 augustus in Glasgow (GBR)

!

In 2016 ging er voor het eerst sinds 1948 een vrouwenteam naar de Olympische Spelen. Team BELGYM behaalde uiteindelijk de 12de plaats in teamverband.

Als we in de verre toekomst kijken staan de Spelen op de agenda (Tokio 2020). Wat is het doel daar?
Met Nina Derwael mikken we toch wel op een AA finale en Toestelfinale aan Brug en eventueel een medaille. Ook met Axelle Klinckaert mikken we hoog in de allroundcomeptitie en aan grond. Rune Hermands boekt ook voortdurend vooruitgang en zal zeker goede resultaten neerzetten. Verder willen we natuurlijk met het team mooie dingen verwezenlijken en wanneer iedereen fit is, hopelijk ook een finaleplaats met het team bereiken. Dat zou zeer mooi zijn!

Welke belangrijke tip wil je graag meegeven aan al je collega-coaches?
Heb geduld.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send