MESSAGE BOARD

LEES MEER

 

Week tegen pesten

‘Kies kleur tegen pesten’

Pesten, het is en blijft aanwezig in onze maatschappij. Kies samen kleur tegen pesten! Als school, als jeugdbeweging, als jongere, als sportclub …. Ook wij als federatie hebben ons steentje bijgedragen tijdens de Vlaamse week tegen pesten. Want samen is veel leuker dan alleen!

!

Samen tegen pesten, het hele jaar door!

Tijdens de week van vrijdag 2 tot vrijdag 9 februari 2018 vonden in heel Vlaanderen en Brussel acties plaats tegen Pesten. Alles is terug te vinden op social media onder #samentegenpesten.

Zwitsers bezoek
in de topsporthal

Tijdens de week van 5 tot 11 februari trainden de seniores jongens Toestelturnen niet alleen in de Topgymnastiekhal te Gent. Naar aanleiding van een uitwisselingsproject was de Zwitserse nationale ploeg op bezoek. 12 Jongens en hun 3 coaches trainden een week lang naast onze jongens. De sfeer zat goed en de atleten van beide landen konden het goed met elkaar vinden.

Het was behoorlijk druk in de zaal maar de jongens hebben veel geleerd uit de uitwisseling. Hoe traint een ander land? Op welke manier leren ze elementen aan? Hoe bereiden ze zich voor op een belangrijke wedstrijd?

De ploeg die we op bezoek hadden bestond uit: Pablo Brägger, Marco Rizzo, Oliver Hegi, Marco Walter, Eddy Yusof, Christian Baumann, Benjamin Gischard, Taha Serhani, Sascha Coradi, Marco Pfyl, Henji Mboyo, Samir Serhani. De jongens trainden in Gent onder leiding van hun Zwitserse coaches: Laurent Tricoire, Laurent Guelzec, Bernhard Fluck.

Meer info vind je hier.

Topgymnastiekhal in het nieuw

Tijdens de herstvakantie in 2017 werd met man en macht de topgymnastiekhal te Gent uitgebroken. Reden? Een volledig vernieuwde turnhal voor de topsporters. Na enkele maanden was het zover! De topgymnastiekhal werd officieel (her)opend!

What’s new? Een vernieuwde blokkenput om veiliger te landen, een balk en sprong die op een podium staan en door bediening van een lift versteld kunnen worden van hoogte, extra gordels voor de jongens en een beveiligde balk om moeilijke opsprongen te verbeteren.

Naast de nieuwe toestellen werd ook in de volledige hal een camera-systeem opgehangen. Door middel van grote tv’s die verspeid in de hal staan, kunnen de gymasten en trainers hun oefeningen elke keer opnieuw herbekijken. #handigtoch

TRAINERS-
OPLEIDINGEN

Is een trainerscursus volgen iets voor jou? Lees hier de vijf belangrijkste voordelen voor jou als trainer als je het diploma Initiator  behaalt!

1.

Je kan eerste hulp bieden als het even mis gaat
en iemand zich kwetst.

2.

Je kan beter opbouwende oefeningen geven
om een nieuw element onder de knie te krijgen.

3. 

Je kent de tips & tricks om je les zo vlot mogelijk te organiseren.

4.

Je kan je gymnasten of skippers correct en veilig helpen.

5.

Je hebt veel nieuwe inspiratie om te variëren in je opwarming.

En wist je dat de meeste clubs ook een hogere vergoeding geven aan trainers met een diploma?!

Heb je ambitie voor meer?

Met je Initiatordiploma kan je verder gaan naar het niveau van Instructeur B  en Trainer B   in Rope Skipping  , Algemene recreatieve gymnastiek   of jouw specifieke competitie-discipline.

Op www.gymfed.be/opleiding/trainer vind je alle info over de verschillende trainersopleidingen.

Wil je weten welke trainersopleiding jij best kan volgen?

DOE DE TEST

Online ticketverkoop – dans- en demowedstrijden

Op vraag van de organiserende Gymfed-clubs gaan we voor het nieuwe dans- en demoseizoen (2017-2018) van start met een online ticketverkoop. Enkele dagen voor aanvang van iedere wedstijd kan je dus vanuit je luie zetel reeds de plaatsen voor je familie en vrienden reserveren. Heel eenvoudig en duidelijk!

Het enige wat je moet doen is surfen naar www.eventbrite.be en vervolgens bij de rubriek ‘zoeken’ de naam van de respectievelijke dans- of demowedstrijd invoeren. Vervolgens kan je overgaan tot bestellen.

De dag van de wedstrijd hopen we zo de wachtrijen te beperken, de workload terug te schroeven, maar vooral iedereen tevreden te stemmen! De online ticketverkoop wordt steeds op vrijdagavond (dus de vrijdag voor de wedstrijd in kwestie) afgesloten om 17.00 uur. Vervolgens mag je een bericht verwachten met daarin de boodschap of er al dan niet de dag zelf nog tickets verkrijgbaar zijn aan de kassa. Op deze manier hoef je niet onnodig een verre verplaatsing te maken.

Selectie masters WK in Shanghai

De individuele Rope Skipping kampioenschappen zijn achter de rug, en de eerste geselecteerden voor het WK Rope Skipping in Shanghai (CHN) zijn bekend. Bij de Mannen zullen Pieter-Jan De Backer, Jelle Van Heesbeke, Klaas Van Mechelen en Alec Meysami Fard een gooi doen naar de wereldtitel van Rope Skipping Master. Bij de vrouwen zijn dit Janne Dewaele, Elise Audiens, Laurena Van Leeuwen en Ine Billiet. Over 1 maand zullen deze skippers nog het gezelschap krijgen van de geselecteerden voor de team kampioenschappen.

SportstarZ gymnastics camps nu ook in België

SportstarZ is het internationale Gymnastics Camp ter bevordering van gymkwaliteiten. Wil jij als wedstrijdgymnast het allerbeste uit jezelf halen én een onvergetelijke vakantieweek beleven met andere turners? Dan zit je helemaal goed bij SportstarZ. De kampweek Brugge is van 23 t/m 27 juli.

Kijk voor alle data, aanmelden en overige locaties op www.sportstarz.be

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send