LOOKING BACK

GYMGALA 2017

LEES MEER

 

Op 16 en 17 december verzamelde jong en oud in een uitverkochte Lotto Arena voor de 19de editie van het Gymgala. Zowel de gymnasten als de toeschouwers genoten van een adembenemende show. We blikken graag even terug …

Niet te missen

Nina op het Gymgala

Als er één gymnaste niet mocht ontbreken op deze editie van het Gymgala, dan was het Nina Derwael wel. Na haar Europese titel en bronzen medaille op het WK is ze het uithangbord voor de Belgische gymnastiek. We zagen haar schitteren aan haar lievelingstoestel, damesbrug en de groepsoefening van toestelturnen meisjes.

Wereldniveau van
Belgische acrotoppers

Traditioneel ligt het niveau iets lager op gala’s dan tijdens de competities. We kunnen het de gymnasten niet kwalijk nemen. Dit kan echter niet gezegd worden van acro-gymnasten. Zij toonden balans-en tempo-oefening van wereldniveau. Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn brachten een speciaal demonummer op Ave Maria.

Een kippenvelmoment met dank aan choreografe Irina Shadrina. Wil je deze acrogymnasten nogmaals live aan het werk zien? Noteer dan alvast het WK in Antwerpen in jullie agenda, meer info vind je in de rubriek ‘What’s to come WK & WAGC’!

Verrassende special acts uit alle hoeken van de wereld

Het lichtgevende jongleerkwartet uit Oostenrijk zorgde 
voor een vernieuwende toffe act met een lichtspektakel en ongezien jongleertalent. Het Russische duo bracht een adembenemend nummer aan een touw. Het komische duo uit Canada bracht iedereen aan het lachen met hun fitnessballen en onze 2 mannen uit Groot-Brittannië toonden hun kunsten aan de russian cradle. Ben je ook al benieuwd wat er de volgende editie op het programma staat?

Betoverende
groepsnummers

Naast tal van individuele nummers mogen we ook steeds genieten van enkele groepsnummers. Zo voorziet elke topsporttak een groepsnummer met alle topsportgymnasten. Ook de discipline demo was vertegenwoordigd, Acro II Gym en Turnclub Olympia Merelbeke gaven respectievelijk op zaterdag en zondag het beste van zichzelf. Zoals altijd waren we ook heel fier op de aanwezigheid van onze G-Gym gymnasten die zowel het publiek als zichzelf steeds verwennen met een unieke ervaring.

De muzikale ondersteuning van de fantastische liveband the amazing Flowers was een echte meerwaarde voor de show!

Thanks again for your invitation. It was a great show! Well organized and with such an enthousiastic crowd, both days…

– Coach Melanie De Jesus Dos Santos

Stip het nu alvast
aan in jullie agenda:

22 en 23 december 2018 organiseren
we de 20ste editie van het Gymgala!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send